Evelyn je polosirota. Keď mala 9 rokov jej otec zomrel počas rybárčenia na rozbúrenom mori a mama zostala na 6 dcér úplne sama. Rodinu sa snažila uživiť pestovaním amarantu a jeho následným predajom. Príjem však nestačil ani na dostatok jedla pre deti.

Evelyn a jej sestry sme zaradili do programu Podpor Dieťa v roku 2012. Tým sme im zabezpečili vzdelanie, jedlo a základné životné potreby.

Evelyn bola vždy trošku iná – vážna, zanietená študentka a v kuse knihách, ktoré od nás dostala. Po skončení základnej školy bola prijatá na strednú školu, ktorú sme jej hradili až do maturít.

Po maturite bola prijatá na Chuka Univerzitu na odbor ekonómia. Počas celého štúdia sa plne venovala vzdelávaniu a bola veľmi zodpovedná. V novembri 2023 získala bakalársky titul. Okrem toho sme jej uhradili vodičský preukaz a počítačový kurz pre pokročilých, ktoré zvýšia jej šance uplatnenia na pracovnom trhu.

Dnes je Evelyn vzdelaná, sebavedomá mladá dáma, ktorá presne vie, čo v živote chce. Jej život však mohol byť úplne iný – taký ako život jej matky. Dnes vo veku 23 rokov by mala okolo seba kŕdeľ detí, pracovala by na poli a kruh biedy by nikdy neskončil.

Spoločnými silami prostredníctvom programu Podpor dieťa meníme detské životy.